Hajdinával töltött paradicsom
A múlt hétvégi esős grillezés mellé készítettem egy remek köretet, hogy ne csak sült krumpli és zöldségek legyenek a hús mellé. Igaz, a sütőben sütöttem meg, de szerintem akár rá is lehet dobni a grilltálcára.
Hozzávalók:
- 6 db nagy paradicsom
- fél bögre hajdina
- 1 fej lilahagyma
- 1-2 (színes) paprika
- friss petrezselyem
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- só
- olívaolaj
A hajdinát 3-4-szer átmossuk, és kétszeres mennyiségű sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Közben a paradicsomok tetejét levágjuk, és kikanalazzuk a belsejét, ezt tegyük félre. Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a megfőtt hajdinát és a paradicsom húsát. Friss petrezselymet, szárított vagy friss kakukkfüvet, rozmaringot és bazsalikomot keverünk hozzá, és megsózzuk.
Mindezt a paradicsomokba töltjük és a kalapjukat is ráhelyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben alufóliával lefedve, kevés vízzel alatta, kb. 10 perc alatt megpároljuk.
Főételként is megállná a helyét az én konyhámban, cukkinivel, padlizsánnal. De akár darált húst is csempészhetünk bele.
Hozzászólás