Tovább a tartalomra
július 21, 2012 / gelencserzso

Hajdinával töltött paradicsom

A múlt hétvégi esős grillezés mellé készítettem egy remek köretet, hogy ne csak sült krumpli és zöldségek legyenek a hús mellé. Igaz, a sütőben sütöttem meg, de szerintem akár rá is lehet dobni a grilltálcára. 
Hozzávalók:
  • 6 db nagy paradicsom
  • fél bögre hajdina 
  • 1 fej lilahagyma
  • 1-2 (színes) paprika 
  • friss petrezselyem
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • olívaolaj
A hajdinát 3-4-szer átmossuk, és kétszeres mennyiségű sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Közben a paradicsomok tetejét levágjuk, és kikanalazzuk a belsejét, ezt tegyük félre. Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a megfőtt hajdinát és a paradicsom húsát. Friss petrezselymet, szárított vagy friss kakukkfüvet, rozmaringot és bazsalikomot keverünk hozzá, és megsózzuk.  
Mindezt a paradicsomokba töltjük és a kalapjukat is ráhelyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben alufóliával lefedve, kevés vízzel alatta, kb. 10 perc alatt megpároljuk. 
 
 
Főételként is megállná a helyét az én konyhámban, cukkinivel, padlizsánnal. De akár darált húst is csempészhetünk bele. 

Hozzászólás