Téli sült zöldségek
…és így folytatódott a vegán karácsonyom. A sült zöldségekből készítettem egy jó nagy tepsivel, ami kitartott másnapra is, valamint még felturbóztam aszalt szilvával, hogy még karácsonyibb legyen.
A kelbimbót lehet pl. zellerrel helyettesíteni, ki melyiket szereti… Mellé pedig barna és vadrizst főztem.
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 6 gerezd felkarikázott fokhagyma
- 450 g kockákra vágott sütőtök
- 300 g megtisztított és félbevágott kelbimbó
- 20 dk megtisztított, vastagon felszeletelt gomba (szintén helyettesíthető – pl. répával/elhagyható)
- 2 nagy alma kockákra vágva
- 5-6 db olajban eltett aszalt paradicsom, felszeletelve
- 1 kk szárított rozmaring
- só
Egy hőálló serpenyőben, vagy tepsiben összekeverjük a fokhagymát az olajjal, a zöldségeket és a többi hozzávalót is beletesszük. Mindezt jól forgassuk össze. Előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Én az elején lefedtem alufóliával és egy kevés vizet is tettem rá, így gyorsabban párolódott, majd fólia nélkül sütöttem tovább. A sütés utolsó 5 percében lehet rá parmezán sajtot szórni az eredeti recept szerint.
Hozzászólás