Tovább a tartalomra

Rólam

Egyik kedvenc időtöltésemet, a főzést és tanulmányaimat ötvözve szeretném megtalálni, hogy mit jelent a humánökológiai szemlélet a konyhában. A jelenlegi, ökológiailag fenntarthatatlan társadalomban tapasztalható minőségtelen étkezési szokásokra és az élelmiszeripar által elpusztított, majd mesterségesen létrehozott ízekre reagálva keresem a megoldásokat. Az inspirációt személyes élményeim adták, melyek során egyre nagyobb feszültséget okozott egy-egy étel elfogyasztása. Majd miután tudatosult bennem a felelősség, és a lehetőség egyik legalapvetőbb szükségletünk feletti kontrollra, felemeltem a fakanalat. Hogyan főzhetünk együtt tiszta és minél inkább helyi forrásból származó alapanyagokból?  Kezdőként, egyszerűen és nyitottan, néha saját konyhában, néha kollégiumban.

Gelencsér Zsófia,

humánökológia hallgató

Hozzászólás