Zsályás spenótsaláta kölessel
Ma délelőtt lelkesen kimentem a piacra, hogy rebarbarát vegyek, és sajnos valósággá vált a félelmem: nem lehet kapni a vásárcsarnokban. Viszont spenót van már, ennek nagyon megörültem. Aztán csak céltalanul vásároltam ezt-azt, és végül egy remek könnyű ebéd kerekedett ki belőle. Aki pedig össze-vissza vásárol, az bizony szembesül azzal, hogy valamelyik hozzávaló hiányzik majd. Ezért mentalevél helyett zsályát morzsoltam a salátára, amit múlt hétvégén kaptam, és alig vártam, hogy kipróbálhassam.
Hozzávalók:
- friss spenótlevél
- zöldborsó
- köles
- extra szűz olívaolaj
- citromlé
- szárított zsálya
- só
A kölest megfőzzük, a zöldborsót pedig puhára pároljuk, hagyjuk hűlni. Közben megtisztítjuk a spenótleveleket és kisebb darabokra vágjuk őket. Mindezt összeforgatjuk a citromleves, zsályás olívaolajjal, és megsózzuk. Zsályából nem kell sok, én két adagra 4 levelet morzsoltam szét, elég jól megadta a karakterét, ráadásul szerintem nagyon jól passzolt a sok zöldhöz.
Hozzászólás