Tovább a tartalomra
június 10, 2012 / gelencserzso

Spárgakrémleves

Utolsó adag spárgámból egy nagyon egyszerű levest főztem ebédre. A hozzávalókat eléggé véletlenszerűen válogattam össze, de úgy gondolom, megérdemli, hogy bekerüljön a receptek közé. 

Hozzávalók két személyre: 
  • 400 g zöld spárga
  • 200g újburgonya 
  • 2 szál újhagyma
  • fél pohár köles 
  • friss tárkony
  • olívaolaj
Először a kölest jól átmossuk, és a burgonyát is megtisztítjuk. A burgonyát feltesszük főni, épp annyi vízben, hogy ellepje. Közben a kölest is megfőzzük, aminek átlagosan kell 15 perc főzési idő. Ezalatt a spárgát megtisztítjuk és pár centis darabokra vágjuk. Két perccel mielőtt kész lenne a burgonya, beledobjuk a spárgákat, az újhagymát és friss, vagy akár szárított tárkonylevelet is, így már csak kb két percig főzzük, megsózzuk. Ehhez hozzáadjuk a kölest is. Mindennek kb. a felét, különösen a spárgadarabkákat félretesszük és a többit összeturmixoljuk, így gyakorlatilag be is sűrítettük a levest. A végén újraegyesítjük őket, és olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét. 
(Tejföl hiányában készült így a leves, de nekem nem hiányzott belőle).


Hozzászólás