Tovább a tartalomra
március 13, 2012 / gelencserzso

Banánkrémes brownie torta


Kezdetnek lehetne mondjuk egy születésnapi torta…Tudom, hogy böjti időszak van, de ez a születésnapra megálmodott kalóriabomba önmagában a boldogság desszertbe öntésének egyik legtökéletesebb formája. Köztudottan a csokoládé és a banán béta-endorfin tartalma és a szerotonin szint növelő hatása boldogságra derít minket. Lehet, hogy ezért gyengülök el mindig a csokoládé és banán kettősétől, de szerintem ezzel sokan vagyunk így. Íme:


Hozzávalók:
200 g legalább 60%-os étcsokoládé
2 ek kakaópor
4 tojás
160 g vaj
150 g cukor
130 g liszt
csipet só, fahéj, kardamom
1 tk szódabikarbóna


2 cs vaníliás pudingpor
5 ek cukor
7 dl tej
3 banán


A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat habosra verjük a cukorral, és a kakaós masszához keverjük. Mehet bele a kakaópor és a lisztes keverék is szitálva.


Egy 28 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk, és két csodás brownie lapot sütünk 10-10 perc alatt 180 C-ra előmelegített sütőben. Fontos, hogy figyeljük, ne legyen száraz a tészta, éppenhogy csak megsüljön. Elvileg ugye valami brownie-félét készítünk, ami belül ragacsos, kívül száraz.


Közben a pudingot az előírás szerint elkészítjük, hagyjuk hűlni. Fogjunk két banánt, és keverjük el őket a pudingban egy botmixer segítségével. Ha jó érett a banán, akkor nem szükséges olyan sok cukrot tennni a pudingba. Nem vagyok a sok cukor híve, ezért ahol lehet, kihagyom, vagy más természetes édesítőkkel helyettesítem (a kardamom is ezért szerepel minden süteményemben).


A brownie lapok közé és tetejére kenjük a banános krémet, majd egy banánt felkarikázva díszítjük a torta felszínét, és legvégül étcsokoládét reszelünk a tetejére. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, és már boldogabbak is lettünk 🙂
Osszuk meg ezt az élményt barátainkkal!

Hozzászólás